Zarybienie 2023 - ekstra suplement

logostowTydzień temu ogłosiliśmy zakończenie zarybiania Ślepowrona w roku 2023. Opublikowaliśmy filmy, podaliśmy dane i podsumowaliśmy cały tegoroczny proces zarybieniowy, który okazał się bogaty we wpuszczone ryby. I gdy powoli podsumowywaliśmy mijający rok i sezon wędkarski pojawiła się zaskakująca propozycja.

Prezes Stowarzyszenia sobie znanymi kanałami otrzymał informację o możliwości zakupu wyselekcjonowanych karpi, których cechą wspólną była waga ponad 5 kg każdy. Nastąpiła szybka telefoniczna narada Zarządu i decyzja... jedziemy po nie! Ostatecznie podnieśliśmy poprzeczkę na minimum 6 kg i jak się okazało na miejscu całkiem sporo takich właśnie karpi się znalazło. Ostatecznie do Ślepowrona zakupiliśmy i wpuściliśmy 50 sztuk karpi w przedziale wagowym od ok. 6 kg do około 8 kg.

Finansowanie tego ekstra zarybienia po części pochodziło z kwoty przeznaczonej na opłaty podatkowe i dzierżawę za Ślepowrona jakie przyjdzie nam uiszczać już od pierwszych miesięcy przyszłego roku. Mamy nadzieję, że stali użytkownicy łowiska wykażą zrozumienie dla tej sytuacji i wpłaty za zezwolenia dokonają zaraz po ukazaniu się komunikatu w tej sprawie co stanie się już w Nowym Roku. Póki co czekamy na wyliczenia od właściciela Ślepowrona co do wysokości tych zobowiązań.

Przed realizacją tego zarybienia doszliśmy jednak do wniosku, że warto je dokonać, bo po Nowym Roku takiej okazji po prostu już nie będzie.