Zarybienie 2023 - trzecia tura. Podsumowanie

logostowW piątek 10 listopada przeprowadziliśmy ostatnią turę zarybieniową w sezonie 2023 na jeziorze Ślepowron. Tym razem do wody wpuściliśmy 400 kg drobnicy takiej na załączonym filmiku czyli przede wszystkim płoci ale w ogólnej masie znalazły się też wzdręgi, jazie, linki, okonie, karasie, leszcze. Tym samym zakończyliśmy proces zarybienia jeziora w roku 2023.

To był ostatni akord zarybieniowy w tym sezonie na naszym łowisku. Ostatecznie do jeziora Ślepowron wpuściliśmy karpie w ilości ponad 4 tony, amura około 700 kg, lina ponad 50 kg oraz drobnicy (płoć, leszcz, okoń, jaź, lin, karaś, wzdręga) ponad 1 tonę. To dało łącznie blisko 6 ton ryb. Dziękujemy wędkarzom z naszego łowiska za wsparcie zarybienia. Niestety zebrana na ten cel kwota nie pokryła w pełni wydatków związanych z dokonanym zarybieniem, które finalnie udało się sfinansować dzięki innym darczyńcom oraz środkom pozyskanym z użytkowania stanowisk karpiowych.